Vaste camera-journalist

2015 tot heden

De Filmpjesmaker maakt regelmatig filmpjes voor verschillende media. Voor het blad Computable bijvoorbeeld doet hij geregeld verslag van de nieuwste snufjes op de hi tech-beurzen. 

 De Documentaire


2012 / 2013

De strijd om het behoud van de Utrechtse Van Sijpesteijnkade zit in een allesbeslissende fase. 

De gemeente heeft NS Stations tien jaar geleden een sloopvergunning gegeven. Maar een nieuwe gemeenteraad heeft daar spijt van. Omwonenden willen dit laatste restje oude stationsgebied graag behouden.

Maar de situatie daar is zeer complex, en plannenmakers willen vooral niet terug naar de tekentafel...

 

 

 

Het 'Filmpje zonder Poespas'  


2008

De Filmpjesmaker ontwikkelt het 'Filmpje zonder Poespas'. Een filmpje hoeft helemaal niet duur te zijn. Als je je creativiteit maar gebruikt in plaats van dure productiemiddelen. Special effects komen er niet in. Een goede voorbereiding en handig montagewerk wel.

Onder andere Uitzendbureau 'Ervaren Jaren' maakte gebruik van de diensten van De Filmpjesmaker.

  
   
 

 

 

Camjo


2007

De Filmpjesmaker volgt een ‘camjo-opleiding’ bij de Open Studio. Daar leert hij hoe hij zijn journalistieke vaardigheden ook op video kan gebruiken.

Door zijn ongedwongen manier van interviewen en snelle manier van werken is De Filmpjesmaker een graag geziene gast op verschillende beursvloeren.

   

'Het Luie oOG', vlogger avant la lettre        


2005

Columnist Jeroen de Groot pakt de filmcamera erbij om zijn geschreven woorden extra kracht bij te zetten. Met hulp van beeld, gesproken woorden en eigenzinnige muziek ontstaat er een soort videoclip.  

De Volkskrant plaatst iedere week zo'n video-column op de website, onder de titel Het Luie oOG.

Met meer dan 50 afleveringen in anderhalf jaar tijd maakt Het Luie oOG furore als ’s lands eerste (en nog steeds enige echte) videocolumnist.

 
   
 

De Journalist
 

1997 

De Filmpjesmaker is de filmende tak van de Utrechtse journalist Jeroen de Groot. Hij schreef voor bijna alle Utrechtse kranten en tijdschriften die je kunt bedenken. Journalistieke verhalen, columns, interviews, achtergronden, alles. Zijn laatste wapenfeit is een boek over bijzondere Overvechters.

   

De Filmpjesmaker, Europalaan 400, Utrecht.   06 - 1609 6220,    info@filmpjesmaker.nl